Sambata 28 Ianuarie

Petrom, profit de 3 miliarde lei în primele nouă luni ale anului

 

 

Petrom a făcut un profit de 2,892 miliarde lei (652 milioane euro), în primele 9 luni ale anului 2012. 

 

Profitul Petrom a scăzut, totuși, cu 1% faţă de anul trecut, când compania a înregistrat un profit net de 2,921 miliarde lei şi vânzări de 16,224 miliarde lei.

 

În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operaţional al Petrom s-a situat aproximativ la acelaşi nivel cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, fiind susţinut, în principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului faţă de lei. Nivelul ridicat al preţului ţiţeiului a continuat să influenţeze pozitiv performanţa segmentului E&P (explorare şi producţie - n.r.), dar a afectat volumele de vânzări şi marjele în activitatea de marketing. Ne-am concentrat investiţiile în segmentul E&P, în vederea stabilizării producţiei de hidrocarburi, şi am continuat eforturile noastre de explorare în perimetrul de mare adâncime al Mării Negre, pregătindu-ne pentru achiziţia de noi studii seismice 3D. În concordanţă cu direcţiile noastre strategice, am demarat exploatarea comercială a centralei electrice de la Brazi, care, începând din septembrie, este aprovizionată exclusiv cu gaze din producţia internă”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

 

Compania ar putea să își crească influența și puterea prin extinderea în regiunea învecinată din Marea Neagră, în parteneriat cu ExxonMobil.

 

În continuare, avem în plan implementarea programului nostru investiţional pentru anii următori, de ordinul a 0,8-1,2 miliarde euro anual, bazat pe premisele unor fundamente robuste de piaţă şi un mediu fiscal şi de reglementare favorabil investiţiilor”, a mai spus Mariana Gheorghe.

 

Comentarii Facebook