Madd Electronics oferă calculatoare refurbished, dar cu licență Windows

 

Madd Electronics Grup a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, marţi, beneficiile achiziţionării unui calculator refurbished (second-hand) cu licenţă Microsoft.

 

Eduard Nariţa, manager Madd Electronics Group, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi Microsoft, care sunt beneficiile achiziţionării unui calculator refurbished şi riscurile implicate în cazul în care calculatorul nu are licenţă.

 

În primul rând calculatoarele refurbished sunt ca şi costuri, cu 30-40% mai ieftine decât unul nou. Iar producătorul asigură o garanţie de 12 luni”, a declarat Eduard Nariţa.

 

Calculatoarele care rulează fără licenţă sunt supuse unor riscuri majore pentru că pot să ducă la tragerea la răspundere penală a utilizatorilor.

 

Lipsa unui licenţe, atât pentru un calculator nou cât şi pentru unul refurbished, creşte riscul atacurilor viruşilor. Lipsa unui suport tehnic din partea producătorului cât şi posibilitatea întocmirii unui dosar penal pentru utilizator sau pentru administratorul firmei, în cazul unei companii”, a mai adăugat Nariţa.

 

Preţul unei licenţe softwear pentru un calculator refurbished este de 50-70 de lei.

 

Preţul unei licenţe pentru un Windows XP poate fi de aproximativ 50 de lei, iar în cazul unui Windows Professional, undeva la 70 de lei. Preţurile diferă în funcţie de cursul valutar din acea zi. Dar există şi variante de Windows 7 care se pot instala gratuit”, a precizat managerul Madd Electronics Group.

 

Madd Electronics Group este o firmă din Cluj-Napoca, înfiinţată în anul 2002, care se ocupă de vânzarea de calculatoare si componente noi şi refurbished, care a semnat un parteneriat de colaborare cu Microsoft, pentru obţinearea şi vânzarea de PC cu licenţă. 

 

Compania Madd Electronics deține magazne în Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București.

Comentarii Facebook