Pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie, anunță Marcel Ciolacu


Premierul Marcel Ciolacu  a vorbit despre forma finală a legii pensiilor. Acesta a anunțat  că de la 1 ianuarie toate pensiile se vor mări cu indicele de inflație, adică cu 13,5%.

„Știţi bine, avem legea cu inflaţia. Anul trecut s-a făcut o excepţie, pentru că era inflaţia… Dacă s-ar fi pus inflaţia cu un an, cum e legea, cu un an înapoi decât anul respectiv, oamenii ar fi pierdut foarte mult şi am avut cea mai mare inflaţie, 14,5 media.

Şi a fost acea discuţie. Anul acesta avem inflaţia cea mai mare în acel an, la fel, este o inflaţie medie de 13,5. De la 1 ianuarie toată lumea primeşte la fel”, a declarat Ciolacu, aflat într-o vizită oficială la fabrica Ford din Craiova.

Acesta a subliniat și faptul că de această creștere vor beneficia toți pensionarii, informează Agerpres. 

„Toată lumea. Aşa e legea, e neconstituţională dacă se aplică altfel. Inechităţile se vor repara în noua lege a pensiilor, e cu totul altceva. Deci la 1 ianuarie toate pensiile se măresc cu 13,5 indicele de inflaţie. Asta e un lucru clar. Eu îmi doresc, şi aşa am convenit şi cu Comisia, ca legea să fie promulgată la 1 ianuarie”, a mai spus premierul


Comentarii Facebook