Sambata 15 August

Pasagerul cu 2 milioane pe Aeroportul Internațional Cluj! E un nou RECORD - FOTO

 

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a sărbătorit joi, 21 septembrie, pasagerul cu numărul 2 milioane, fiind un nou record în acest sens. 

 

Practic, este pentru prima dată în istoria Aeroportului clujean când se ajunge la cifra de 2 milioane de pasageri într-un an, iar la fel de important este că s-a ajuns la această cifră în luna septembrie. Astfel că până la finele anului putem vorbi de 2,4 milioane de pasageri. 

 

Pasagerul cu numărul 2 milioane este o clujeancă, iar compania LOT i-a oferit drept cadou un zbor dus-întors până la Varșovia. 

 

Atingerea pragului de două milioane de pasageri este o confirmare a creșterii spectaculoare a traficului aerian de pe aeroportul clujean.

 

Astfel, dacă în anul 1996, pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri, existând doar o singură companie care oferea legături aeriene, astăzi, în anul 2017, peste 45 de destinații spre 20 de țări asigură deschiderea spre Europa și întreaga lume, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene de pasageri și cargo.

 

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și Marius Mînzat, au participat joi, 21 septembrie 2017, la ceremonia prilejuită de atingerea unui nou prag al traficului anual de pasageri, cel de 2 milioane, o premieră absolută pentru Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj. Pasagerul cu numărul 2.000.000 a aterizat pe aeroportul clujean în jurul orei 13.25, venind de la Varșovia, cu o cursă LOT Polish Airlines (LO).

 

Atingerea acestui nou prag vine după ce, în luna iunie a anului în curs, regia aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000, cifră care a fost atinsă cu două luni mai repede comparativ cu anul 2016, respectiv cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu șapte ani, atunci când Aeroportul atingea pentru prima oară acest prag.

 

Este un moment fericit pentru Cluj și pentru întreaga regiune, o nouă dovadă a faptului că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește viitorul Aeroportului, acest veritabil catalizator al dezvoltării economice a întregii zone. El este rezultatul firesc al unei strategii ambițioase și al investițiilor extrem de consistente pe care le-am realizat în mod continuu la Aeroport. Desigur, sprijinul nostru va continua, următoarea țintă fiind cea de 7 milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

În ceea ce privește nivelul estimat al traficului aerian de pe Aeroportul ”Avram Iancu”, se preconizează ca la finalul anului 2017 acesta să ajungă la aproximativ 2,8 milioane de călători.

 

Pentru consolidarea poziției înregistrate în acest moment de aeroportul clujean dar și în vederea unei optime gestionări a unui număr de pasageri aflat într-o continuă creștere, Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj au luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.

Comentarii Facebook