Vineri 2 Decembrie

Noi măsuri fiscale pentru români. Taxa pe cifra de afaceri, redenumită contribuție pentru sănătate și educație


Guvernul pregătește o nouă taxă pentru români. Noile măsuri fiscale prevăd și restricționarea unor activități pe microintreprindere, de exemplu cele de consultanță, dar și impozitarea dură a câștigurilor din jocuri de noroc. Mai mult decât atât autoritățile își doresc introducerea unei taxe pe cifra de afaceri, redenumită contribuție pentru sănătate și educație.

Taxa pe cifra de afaceri de 0,5%, redenumită contribuție pentru educație și sănătate, este cea mai controversată dintre toate măsurile propuse de Guvern. Această taxă este susținută de PSD și UDMR, însă este contestată puternic de PNL. În acest moment discuțiile pe această temă nu au fost încheiate, astfel încât mai pot avea loc modificări, scrie Antena 3. 

Chiar și cu privire la modul de aplicare există discuții. PSD susține aplicarea acesteia companiilor cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, care nu achită impozit pe profit de cel puțin 0,5% din cifra de afaceri. Taxa de solidaritate a mai fost luată în calcul și la finalul anului trecut, în contextul negocierilor pentru bugetul pe anul 2022. Și atunci, aceasta era susținută tot de PSD și UDMR, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook