Un nou val de scumpiri la biletele de avion. Cea mai mare companie europeană cu buget redus urcă tarifele cu aproape 10%


În această vară crește nu doar prețul biletelor de tren, cea mai mare companie aeriană din Europa anunță un nou val de scumpiri al curselor aeriene. Tarifele urcă cu aproape 10%.

Directorul general al Ryanair Group, Michael O'Leary, a anunţat marţi că rezervările la cea mai mare companie aeriană din Europa cu buget redus sunt în urcare şi că se aşteaptă ca tarifele din vară să fie cu 7% - 9% mai mari faţă de cele anterioare pandemiei de Covid-19.

Directorul Ryanair a spus că factorul de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, ar trebui să fie de aproximativ 94% în iunie, atingând aproape nivelurile anterioare pandemiei.

Şi iulie, august şi septembrie arată foarte solide, cu factori de încărcare mai mari şi, de asemenea, tarife mai mari. Tarifele vor creşte, probabil, cu un nivel ridicat de o singură cifră, cu 7,8,9% faţă de vara anului 2019”, a spus el, potrivit Reuters.

Între timp, experienţele de călătorie nu sunt tocmai plăcute, timpii de aşteptare fiind foarte mari. Creşterea cererii pentru călătoriile aeriene a dus la cozi lungi la unele aeroporturi. 

Comentarii Facebook