Angajatii Nokia, chemati sa isi ridice actele de somaj!


Angajatii de la firma Nokia vor fi trecuti in somaj din 31 martie. Acestia au inceput sa fie sunati de oficialii Nokia pentru a-si ridica actele de somaj.

"Somerii de la Nokia vor fi anuntati telefonic de conducere cand sa mearga sa isi ridice actele de somaj, pana in data de 3 aprilie. Conducerea Nokia a inceput contactarea telefonica a angajatilor pentru a-si semna si ridica actele de somaj. In date diferite sunt chemati la Expo-Transilvania, iar angajatii care locuiesc in afara localiatii Cluj-Napoca au la dispozitie transportul de catre firma Nokia", a declarat Bogdan Colceriu, angajat Nokia, pe blogul sau.

Angajatii trebuie sa aiba asupra lor cartea de identitate.

 

Angajatii Nokia au primit trei salarii compensatorii, plus cate unul pentru fiecare an lucrat, putandu-se ajunge la 8 salarii in cazul muncitorilor angajati de Nokia inca din 2007. Valoarea acestora s-a calculat pe baza salariului de incadrare.

 

Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

 

Presedintele Sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat ca angajatii au primit cate 500 de euro pentru continuarea sau inceperea studiilor, dar si pentru deschiderea unei afaceri.

 

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a anuntat ca circa 1.400 de someri de la Nokia vor primi cate 200 de euro din fonduri UE, accesate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

 

Somerii Nokia vor primi 200 de euro, bani de haine, tuns si transport

 

Angajatii Nokia - Jucu au fost anuntat la finele lunii septembri 2011 ca fabrica se inchide. "Ceea ce a facut Nokia in domeniul telefoniei mobile este ca s-a adaptat schimbarilor, au fost mari mutari in ceea ce priveste modelul telefoanelor mobile si modelul furnizorilor si al clientilor care s-au mutat in special spre Asia. Rolul meu aici la Nokia este asigur ca ne miscam conform pietelor. (...) Telefoanele smartphone se fac in principal in fabricile nostre din Solo , Camaro si Reynosa, mai putin la Jucu", a declarat Stephen Elop, presedintele Nokia.

 

Vezi care au fost salariile boss -ilor de la Nokia in august 2011! Cat a castigat seful Nokia Romania, Marian Petrescu

Comentarii Facebook