Muncitorii de la Mechel Campia Turzii, ingrijorati ca vor fi dati afara

 

Muncitorii de la combinatul Mechel Campia Turzii se tem ca ar putea sa ramana fara locuri de munca din cauza scaderii productiei.

 

Acestia s-au intalnit vineri dimineata cu prefectul Florin Stamatian, caruia i-au cerut sa medieze o discutie intre sindicalisti si conducerea combinatului siderurgic Mechel din Campia Turzii.

Sindicalistii sunt nemuliumiti de sistarea temporara a productiei si cer prefectului o relatie de transparenta "am fi vrut sa fie o mai mare transparenta intre combinat si prefectura". De asememea, sindicalistii spun ca vor sa fie invitati la o sedinta de planificare a productiei.

"Suntem ingrijorati de scaderea productiei", sustin sindicalistii.

La sedinta de informare de vineri, 24 februarie, au participat iderul de sindicat din combinat, Aurel Pascu, seful confederatiei sindicale Cartel Alfa Cluj Valentin Ilcas, seful Inspectoratului Teritorial de Munca din Cluj Emilian Rosca, consilierul local din Campia Turzii Bretoin Vasile, presedintele PDL Cluj Daniel Buda si prefectul Forin Stamatian. 

 

Combinatul Mechel Campia Turzii si-a reluat activitatea

 

In prezent, Mechel are aproximativ 1.500 de salariati.

 

Raportul sindicalistilor va fi studiat si de catre prefectul Florin Stamatian si va fi inaintat catre ministrul Economiei, Lucian Bode.

 

Articol de Anca Baciu

 

 

Comentarii Facebook