Marile magazine scumpesc prețurile înainte de scăderea TVA. Parlamentarii sunt în alertă

 

Vicepreşedintele PNL, Mircea Dolha, acuză proprietarii de magazine că măresc treptat preţurile alimentelor, pentru a face profit cât mai mare după scăderea TVA de la 24% la 9%. 

 

Deputatul susţine că ar fi monitorizat preţurile și că unele alimente au fost scumpite chiar şi cu 25%. În aceeași măsură, consumatorii se plâng de scumpiri în lanţ la carne, lactate, legume şi fructe, după ce s-a anunţat reducerea TVA la alimente.

 

Din data de 7 aprilie am început să monitorizez preţurile la alimentele de bază şi (...) scumpirile se ţin lanţ. Este inadmisibil să crească preţul la roşii când ne apropiem cu paşi repezi de vară. La fel, aceleaşi mere aduse din Polonia la începutul lunii, la finele acesteia costă cu 25% mai mult. Există suspiciuni bine întemeiate conform cărora aceste majorări de preţ nu sunt cauzate de producători, ci reprezintă scumpiri artificiale ”operate” de marile magazine”, a declarat vicepreşedintele PNL, conform realitatea.net.

 

Da, avem cateva semnale de acest fel ca premergător reducerii TVA de la 1 iunie, unele magazine încearcă să mărească prețurile. Deocamdată n-am constatat”, a declarat și Aurel Popescu preşedintele Rompam.

 

Premierul Victor Ponta susține că o scădere a TVA de la 24 la 9 la sută este "imposibil să nu se vadă în prețuri".

 

Am vorbit și cu ministrul Agriculturii, care are și va avea o întâlnire cu reprezentanții retailerilor, am vorbit cu președintele Consiliului Concurenței. Vom avea grijă cu toate instituțiile în limitele legale să se intample acest lucru, dar eu vă spun direct: o să vedem pe 2 iunie, 5 iunie, pe 10 iunie. Eu cred că o scădere atât de mare de la 24 la 9% este imposibil să nu se vadă în prețuri, că altfel dacă țin prețurile mai sus plătesc impozit pe profit sau pe alte lucruri", a spus Victor Ponta.

Comentarii Facebook