Marile magazine scumpesc prețurile înainte de reducerea TVA. Creșteri de 30% la unele prețuri

 

Reducerea TVA agită spiritele în rândul marilor retaileri, care au trecut la majorarea prețurilor. 

 

Un experiment realizat B1 TV arată că numai în două săptămâni de la anunţul premierului Victor Ponta, unele preţuri s-au majorat şi cu 30%. 

 

În urma discuțiilor cu ministerul Finanțelor, evident presiunea ministerului Agriculturii, cu BNR, cu FMI, CE, am luat decizia și azi vom aproba OUG prin care toate alimentele nu doar cele cinci alimente de bază, absolut toate produsele agroalimentare, vor avea o cota de 9% se includ și băuturile nealcoolice”, spunea premierul pe 7 aprilie, atunci cand Guvernul a decis reducerea TVA-ului la toate alimentele din 1 iunie, de la 24%, la 9%. 

 

De exemplu, dacă în data de 7 aprilie, preţul pentru 1 kg de pulpă de porc fără os era de aprope 14 lei, acum, preţul a ajuns la 18 lei. Patru lei în plus la kilogram în doar 2 săptămâni. 

 

Un kilogram de piept de pui costa 19 - 20 de lei, iar acum același produs costă 23 de lei pe kilogram.

 

La legume, un kg de ardei gras roşu este aproape 17 lei, faţă de 15, cât era în 7 aprilie.

 

Un kg de mere din Polonia costă acum 4 lei, cu un leu mai mult în comparație cu acum jumătate de lună. 

 

Un litru de lapte care pe 7 aprilie costa aproape 3 lei, acum depășeste 3 lei și jumătate. 

 

Apa îmbuteliată este acum cu aproximativ 16% mai scumpă. 

Comentarii Facebook