Infuzie de tehnologie mirrorless în noile telefoane Sony Xperia


Divizia de telefonie mobilă Sony nu a avut cel mai bun parcurs în ultimii ani. O piață foarte aglomerată și prețurile din ce în ce mai competitive au dus la vânzări din ce în ce mai slabe pentru producătorul japonez. Din fericire, se pare că Sony a găsit un mod de a se poziționa într-o piață în care lupta specificațiilor pare a nu se termina niciodată.

Xperia 1 a fost primul smartphone care a arătat direcția Sony: ecrane alungite 4K, ideale pentru vizionarea filmelor, camere foto cu tehnologie Sony Alpha și înregistrare video cu caracteristici Sony CineAlta. A doua generație Sony Xperia 1 a fost recent anunțată, iar specificațiile arată o evoluție semnificativă.

Senzor mai mare

Oricât de performant ar deveni software-ul camerelor foto, un senzor de dimensiuni mari reprezintă o fundație solidă pentru orice telefon mobil. Sony Xperia 1 II folosește un senzor principal de 1/1.7”, cu 50% mai mare față de generația precedentă. Acest lucru înseamnă fotografii mai clare, fără zgomot și posibilitatea de a focaliza mai bine, grație cantității mai mari de lumină disponibilă.

Autofocus pentru profesioniști

Noul Sony Xperia 1 II a primit o infuzie de tehnologie mirrorless, direct de la vârful de gamă Sony Alpha A9 II. Telefonul poate focaliza direct pe ochiul uman sau al animalelor de companie (câini și pisici), poate fotografia la 20 de cadre pe secundă, cu expunere și focalizare automată pe fiecare cadru și, de asemenea, va putea salva fotografiile în format RAW, pentru mai multe detalii și posibilități de editare.

Pentru cei care doresc și mai multe detalii, focalizarea este posibilă pe aproximativ 70% din suprafața senzorului și este ajutată de tehnologia Dual Photo Diode.

12 megapixeli pe toată linia

Într-o perioadă în care vedem camere ce promit fotografii de 108 megapixeli, decizia Sony de a rămâne la 12 megapixeli este lăudabilă. Toate cele 3 camere, de 16mm, 26mm și 70mm vor oferi fotografii de aceleași dimensiuni, fapt ce asigură o experiență de fotografiere mai rapidă și, prin urmare, mai plăcută.

Pentru cei care nu sunt încântați de modul de portret digital, obiectivul de 26mm și senzorul de 1/1.7” vor oferi o estompare naturală a fundalului, asemănătoare camerelor mirrorless Sony

Pentru pasionații de cinematografie

Înregistrarea 4K HDR, la 24 de cadre pe secundă reprezintă standardul fiecărui pasionat de video. Posibilitatea de a înregistra și în aspectul 21:9, cu filtrele de culoare specifice camerelor profesionale Sony CineAlta transformă Sony Xperia 1 II în singurul telefon care ia în serios captura video. În plus, utilizatorii vor putea folosi aplicații speciale de înregistrare video și foto, ce oferă aceeași experiență a camerelor foto și video Sony.

Vizionarea pe un ecran cu adevărat special

Sony Xperia 1 II este un efort comun al mai multor divizii Sony. Diviziile CineAlta și Alpha au contribuit enorm în crearea celor 3 camere. Pentru vizualizarea tuturor fotografiilor și clipurilor video, divizia Bravia a contribuit cu un ecran 4K OLED de 6.5”, cu aspect 21:9, calibrare asemănătoare monitoarelor de referință Sony și sistem audio Dolby Atmos.

Restul specificațiilor includ procesorul Snapdragon 865 cu comunicații 5G, 8GB memorie RAM și stocare de 256 GB, cu posibilitate de extindere prin microSD de până la 1 TB. Adică aproximativ ce oferă și competiția. Astfel, prin specificațiile și tehnologiile împrumutate de la diviziile Alpha și CineAlta, Sony are șanse mai mari să revigoreze divizia de telefoane mobile.

Comentarii Facebook