Impozit și pe PISCINELE din curțile bogătașilor

 

Cei care au piscine în propria curte trebuie să se pregătească, pentru că ar urma să fie impozitate ca și alte construcții sau terenuri.

 

La reforma proprietăţii ne interesează în primul rând să reducem excepţiile, de fapt şi la impozitarea proprietăţilor, şi la venituri şi profit, şi la TVA. Începem cu proprietatea şi vedem pe urmă”, a declarat Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

 

Voinea va studia în Suedia sistemul fiscal, pentru a lua o decizie cât mai bună. ”Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând”, a menţionat secretarul de stat, citat de Mediafax.

 

Liviu Voinea a mai spus să nivelul încasărilor din impozite este redus față de media europeană. ”Cred că reforma proprietăţii este foarte importantă. Noi colectăm 0,7% din PIB, pe când Polonia colectează 1,1% din PIB, iar media europeană este undeva la 3%. Sunt prea multe exceptări în România”, a mai spus oficialul MFP.

Comentarii Facebook