Guvernul va elabora un GHID pentru economisirea curentului


Guvernul ia în calcul realizarea unui ghid pentru a-i învăța pe români când și cum să economisească curentul. 

Ghidul ne va învăța care sunt intervalele din zi în care curentul electric este mai scump, dar și cum / când să folosim să folosim electrocasnicele astfel încât facturile să nu explodeze.

De exemplu, consumatorii nu mai trebuie lăsați în priză în timpul zilei, pentru că atunci curentul e scump, să folosească mașina de spălat seara și să nu aspire ziua.

În privința centralelor pe gaz, acestea ar trebui lăsate sub 20 de grade în timpul zilei, iar numai noaptea să se crească ușor temperatura. 

Am discutat în ședința de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluție tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care și noi ne-am gândit, și facem apel la populație, să reducem risipa și să fie bonificați cei care consumă mai puțin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că așteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia și gazul pentru iarna viitoare”, declara premierul Nicolae Ciucă. 

Europa ar putea implementa ”economisirea forțată”, cu ajutorul contoarelor inteligente. Decid de la ”centru” când se taie curentul

Comentarii Facebook