Vineri 2 Decembrie

Europa ar putea implementa ”economisirea forțată”, cu ajutorul contoarelor inteligente. Decid de la ”centru” când se taie curentul


”Economisirea forțată” ar putea să fie o variantă la care să recurg Uniunea Europeană, dacă statele nu vor reuși să diminueze consumul de energie.

Rationalizarea energiei va fi vitală în iarna care va urma, iar contoarele electronice permit să se facă acest lucru. 

Desigur, tăierea la comandă a energiei este cel mai negru scenariu, scrie today.it.

Proiectul prevede o „raționalizare ascunsă” a proviziilor în timpul orelor de vârf: contorului din casele noastre, acum setat la 3,3 KWh, ar putea să i se reducă puterea - între orele 8 și 19 - împiedicând funcționarea mai multor aparate electrocasnice în același timp. Pe scurt: dacă continuăm să ținem luminile aprinse și să pornim și televizorul, și mașina de spălat rufe, poate și aspiratorul în același timp, limitatorul sare.  

Pe scurt, când Europa hotărăște, curentul scade și electrocasnicele nu mai funcționează”, spune Alessandro Panza, europarlamentar. 

Oare acesta ar fi planul mult așteptat al Uniunii Europene de răspuns la urgență? Înainte de a ajunge la contoarele noastre și de a cere alte sacrificii de la cetățenii aflati deja în dificultate, instituțiile UE ar trebui să înceapă să își reducă risipa, începând cu închiderea biroului inutil de la Strasbourg al Parlamentul European, care funcționează doar patru zile pe lună”, mai spune europarlamentarul, citat și de Antena3.ro. 

Comentarii Facebook