Firma Romstrade, care vrea sa construiasca pista de 3.500 de metri de la Cluj, este specializata in afaceri cu statul


Firma Romstrade detinuta de Nelu Iordache, considerat a fi omul de "casa" al fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, a depus singura oferta pentru construirea pistei de 3.500 de metri de la Cluj, in valoare de 120 de milioane de euro.

Nelu Iordache controleaza firma Romstrade, dar si compania Blue Air, si s-a remarcat inca de pe vremea guvernarii PNL, cand obtinea contracte pe banda rulanta de la ministrul Transporturilor de la acea vreme, Ludovic Orban.

In patru ani, Iordache a obtinut de la "prietenii" liberali contracte in valoare de 80 de milioane de euro, dar nici dupa alegerile parlamentare din 2008 nu i-a mers rau.

Radu Berceanu a "servit" firmei Romstrade contracte de milioane de euro pentru diverse lucrari de reabilitare a drumurilor. Cel mai mare a fost in valoare de 29 de milioane de euro pentru intretinerea autostrazii A2, iar ca bonus a primit un contract in valoare de 17 milioane de euro pentru modernizarea drumului DJ151, in judetele Mures si Bistrita-Nasaud, anunta Cotidianul.ro.

Si compania Blue Air, controlata de Nelu Iordache, a beneficiat de contracte banoase cu statul pentru repatrierea etnicilor rromi din Franta si urmeaza sa se ocupe si de aducerea in tara a celor din Italia. Totul se face pe bani, prin contracte atribuite fara licitatie, care au in total valoarea de 2 milioane de euro.
 
Elicopterele TAXI ale Blue Air sunt folosite la discretie de Elena Udrea in "excursiile" pe care le intreprinde prin tara. Ziarul Puterea a scris ca un zbor cu taxi-elicopterul costa 1.100 de euro, fara TVA si taxe de aeroport, iar Udrea se bucura saptamanal de astfel de servicii.

Nelu Iordache a obtinut si un contract de construire a 35 de kilometri de autostrada in regiunea Erbil, din Irak, iar lucrarile urmeaza sa inceapa in 15 octombrie.

 

Construirea pistei de 3.500 de metri de la aeroportul din Cluj este un contract iesit din tipar pentru Nelu Iordache, pentru ca se face din banii firmei prin credit furnizor, si nu direct din bani publici. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat pentru Stiri de Cluj ca nu prea conteaza ca e o singura oferta, daca aceasta este avantajoasa.

 

"Trebuie analizata oferta chiar si daca e una singura. Daca e valabila se poate adjudeca pentru ca si in cazul parkingului de la aeroport am avut tot o singura oferta de la UTI si contractul s-a dat. Vom vedea daca este o oferta buna", a declarat Alin Tise, care a spus ca valoarea contractului este de 120 de milioane de euro.

 

Compania lui Iordache nu se poate plange de lipsa de lichiditati, pentru ca in 2009 Romstrade a avut o cifra de afaceri de 268 de milioane de euro si a avut un profit de 31,6 de milioane de euro, dublu fata de anul 2008.

Comentarii Facebook