Romstrade va construi pista de 3.500 de metri de la Aeroportul Cluj pentru suma de 113,6 milioane de euro


Oferta firmei Romstrade de construire a pistei de 3.500 de metri de la Aeroportul International Cluj este de 113.6 milioane de euro, cu 6,4 milioane de euro mai putin decat ceruse Consiliul Judetean Cluj, prin caietul de sarcini.

Conform proiectului, contractul este impartit pe mai multe etape: construirea unei piste initiale de 2.100 de metri, bretele de acces, devierea Somesului si prelungirea pistei pana la 3.500 de metri.

Lucrarile ar trebui sa dureze doi ani, iar reprezentantii Consiliului Judetean Cluj urmeaza sa analizeze oferta firmei Romstrade, singura depusa la aceasta licitatie, la care initial si-au anuntat prezenta peste 70 de firme.

 

"Caietul de sarcini a fost ridicat de 73 de firme, dar numai una singura, Romstrade Bucuresti, a depus oferta. Aceasta a fost deschisa, marti, de comisia de licitatie a aeroportului si a CJ Cluj. Procedura permite derularea licitatiei si cu o singura firma. Oferta Romstrade a fost de 113,6 milioane de euro, fara TVA, si include sapte contracte subsecvente de lucrari. Prima portiune a pistei, de 2.100 de metri, ar trebui finalizata in termen de noua luni de la semnarea contractului", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.

 

Contractul este mai special, pentru ca lucrarile vor fi facute din banii constructorului printr-un credit furnizor, iar abia mai apoi Consiliul Judetean va returna banii sub forma de rata lunara.

Comentarii Facebook