Tinerii vor fi incurajati sa isi deschida firme

Dupa ce impozitul minim a dus la inchiderea a mii de firme la nivel national, Guvernul vrea sa acorde ajutoare tinerilor care vor sa isi deschida o afacere.

 

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat ca prevederile Ligii start-up au fost discutate in Biroul Permanent al partidului. Potrivit propunerii, Guvernul ar putea acorda din fondul de garantare pentru IMM a unor ajutoare de stat sub forma de garantii firmelor deschide de tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

 

Flutur sustine ca de astfel de ajutoare vor beneficia firmele care au cel putin doi angajati si care isi vor reinvesti profitul. "Guvernul, prin Ordonanta de Urgenta, intentioneaza sa emita un act normativ referitor la sustinerea tinerilor. E vorba despre legea start-up", a spus Flutur.

 

"Vor fi cateva sute de firme sustinute in acest an si cateva mii de firme vor fi sprijinite anul viitor. Ca schema de finantare este un plafon maxim de 100 mii de euro, pana la 8% sa beneficieze de garantii de la Fondul national de garantare a IMM", a spus vicepresedintele PDL.

Comentarii Facebook