Fabrică de bere de lux la Dej. Italienii investesc 3 milioane de euro


O firmă italiană, care produce bere de lux pentru Europa de Est, va investi 3 milioane de euro într-o fabrică de lângă Dej.
 
SorAlaMa, un producător de bere de lux din zona Piemont, va deschide fabrica în comuna Vad, lângă  Dej. ”Este vorba despre o fabrică de bere bio şi de băuturi răcoritoare care va deservi piaţa Europei de Est de unde producătorul are cereri în creştere. Investiţia este de aproximativ 3 milioane de euro, din care o parte vor fi fonduri europene", a declarat Elena Nistor, consilier în cadrul patronatului român în Italia şi europroiectant.

Primăria din Vad ar urma să pună la dispoziția firmei un teren pe care să amenajeze fabrica și va construi și un drum de acces. La fabrica de bere de lux ar putea lucra circa 30 de persoane. ”Deocamdată am participat la o singură discuţie cu investitorul italian, dar sperăm că investiţia se va realiza. Noi am propus un parteneriat public privat, iar partea italiană a fost în principiu de acord cu varianta noastră. Noi am putea pune la dispoziţia companiei italiene terenul pe care se va construi fabrica şi să asigurăm accesul. De asemenea, dacă este nevoie, am fi de acord ca pe o anumită suprafaţă de teren să cultive plante", a declarat David Prunean, primarul din Vad, conform economica.net.

Firma SorAlaMa produce bere din 2004 și realizează 8 sortimente de bere bio cu arome (măr, pară, vanilie, castane, prune etc) şi concentraţie alcoolică ce variază între 4,2% şi 8,1%, îmbuteliate în sticle de 0,33 ml şi 0,75 de ml.

O sticlă de bere costă pe piaţa din Rusia în jur de 40-45 de euro, dar sunt și beri care costă 5 euro sticla. Produsele SorAlaMa nu se comercializează în România.

Comentarii Facebook