Directorul Aeroportului Cluj face o ACUZAȚIE grea: Cineva vrea să blocheze dezvoltarea Clujului

 

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, atacă decizia Consiliului Județean Cluj, prin care a fost blocat proiectul de construcție a terminalelor intermodale de la Aeroport. 

 

În ceea ce privește avizul Comisiei Tehnico-Economice (CTE) și-au încălcat grav reglementările proprii pentru că aveau obligația să ne cheme, să ne invite și să ne spunem punctul de vedere. Au făcut un CTE pe ascuns, probabil doar în scopul de a bloca Clujul. În al doilea rând, avem aviz de la CNADNR. E doar un exemplu de argument nereal invocat. Sunt foarte multe argumente nereale. Noi am aflat din presă că s-a respins proiectul, fără să fim invitați. Care este scopul, de a bloca Clujul?”, a explicat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

 

Noi am depus în martie 2014 documentația pentru Comisie, ulterior am completat-o. Ne-am trezit acum, la finele lunii octombrie 2015, după un an și jumătate că e respinsă, că o dezbat pe ascuns și nu țin cont de documentația depusă și mai și mint”, a mai afirmat David Ciceo.

 

Directorul Aeroportului nu a dat nume, dar ”săgețile” sunt clar îndreptate împotriva șefului CJ Cluj, căruia i-a făcut și o plângere penală pentru șantaj. Citiți detalii în linkul de mai jos.

 

Motivele pentru respingerea documentației tehnico-economice pentru studiul de fezabilitate al proiectului de transport intermodal de la Aeroportul Cluj sunt ”în principal, la faptul că nici Compania Naţională de Căi Ferate şi nici Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, beneficiari ai unei asemenea investiţii, nu o susţin în forma actuală, nici din punct de vedere tehnic și nici financiar. În acelaşi timp şi cel puţin la fel de important, proiectul de dezvoltare a infrastructurii de transport intermodal nu se regăsește, în forma propusă cu cele cinci obiective, în Master Planul General de Transport al României. Acestor motive fundamentale li se adaugă numeroase alte deficiențe identificate de Comisia Tehnico-economică, în urma analizei documentației”, precizează conducerea Consiliului Județean Cluj.

 

Șeful CJ Cluj, Mihai Seplecan, a continuat, însă, să susțină că ”modernizarea Aeroportului clujean reprezintă în continuare o prioritate a Consiliului Judeţean. O condiţie esenţială însă, înainte de a aproba sau promova orice nou proiect în acest sens, este aceea a deplinei legalităţi, a conformării la toate normele în vigoare şi a parcurgerii tuturor etapelor procedurale legale, inclusiv obţinerea avizelor, acordurile şi autorizaţiile necesare. În acest context şi ţinând cont de faptul că Master Planul de Transport al României aprobat de Uniunea Europeană permite doar dezvoltarea unui proiect de transport multimodal la Aeroportul clujean, susţin acest demers cu condiţia însă a redimensionării şi adaptării acestui proiect la Master Plan şi la celelalte exigenţe legale în vigoare”.

 

Citește AICI poziția Comisiei.

Comentarii Facebook