Din 1 iunie, CFR Călători repune în circulație trenuri suspendate. Se va circula cu mască și cu respectarea distanței


CFR Călători va relua, de la 1 iunie, circulația trenurilor care au fost suspendate temporardin luna lunile martie și aprilie 2020, în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități.

Primele trenuri au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noștri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare, crește de la 10 la 20 de zile, anunță CFR Călători. 

Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru. 

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați. 

Din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate. 

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecția dumneavoastră, a celorlalți călători și a personalului nostru, vă rugăm purtați corect masca, astfel încât să vă acopere gura și nasul. 

CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulație trenurile și în trafic internațional. Operaționalizarea acestei decizii este condiționată de obținerea acordului administrațiilor feroviare europene partenere.  

Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să respecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere regulile și recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță”, a precizat Biroul de presă al CFR Călători.

lista trenuri Interregio.-page-001.jpglista trenuri Interregio.-page-002.jpglista trenuri Interregio.-page-003.jpglista trenuri Regio.-page-001.jpglista trenuri Regio.-page-002.jpglista trenuri Regio.-page-003.jpglista trenuri Regio.-page-004.jpglista trenuri Regio.-page-005.jpglista trenuri Regio.-page-006.jpg

Comentarii Facebook