Danone retrage produse de pe piață după scandalul laptelui contaminat

 

Danone România retrage produse de pe piață după primirea rezultatului pentru aflatoxină M1.

 

Danone a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă, conform capital.ro.

 

Procesul de retragere se desfăşoară foarte rapid şi facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei. Danone colaborează şi este în legătură cu autorităţile pentru a garanta siguranţa alimentară a laptelui colectat şi ne asigurăm toţi clienţii că siguranţa alimentară rămâne prioritatea noastră principală, în concordanţă cu standardele companiei”, afirmă compania.

 

Autoritățile sanitar-veterinare din România au descoperit la începutul acestei luni lapte contaminat. ”Laptele provenea din Ungaria dar era şi de origine românească. Toate produsele au fost retrase de pe piaţă. Este o alertă pe care am declanşat-o pentru că aflatoxina are un efect cancerigen şi nu dorim să fie un pericol pentru sănătatea umană”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

 

El a mai spus că sănătatea consumatorilor nu a fost pusă în pericol. ”Nu cred că este cazul pentru că imediat am retras produsele de pe piaţă. Nu ştiu despre ce cantitate este vorba. Eu i-am rugat pe cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară să facă toate analizele şi după ce voi afla vă voi pune la dispoziţie toate datele”, a mai spus şeful MADR.

Comentarii Facebook