Dacia ar putea parasi Romania, daca piata auto cade in 2012! Vezi ce spun sefii fabricii de la Pitesti


Renault ar putea sa isi mute productia in Maroc, daca piata auto va cadea. Constantin Stroe, vice-presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, a spus ca in Maroc forta de munca este mai ieftina.

Stroe a mai spus ca muncitorii au un salariu pe ora cu 18% mai mic in Maroc, iar eventuale cresteri de salarii la fabrica de la Pitesti ar duce la scaderea activitatii, mai ales pe fondul reducerii cererii de automobile.

Fabrica din Maroc va incepe productia din 2012, langa Tanger. Acolo Renault a investit un miliard de euro, iar salariile muncitorilor nu vor depasi 240 de euro pe luna.

"Uzina din Maroc va incepe sa functioneze din 2012,  aceasta situatie a creat un pic de teama in randul salariatilor de la Pitesti. Sper ca vor avea un plus de intelepciune sa priceapa ca, in cazul in care piata auto cade, ar putea fi preferata uzina din Maroc pentru productia automobilelor Dacia", a declarat Constantin Stroe.

Productia de autovehicule din Romania a scazut cu 2,3% in primele zece luni din acest an, la 283.809 de unitati, iar productia de autoturisme s-a diminuat, in aceeasi perioada, cu 2,5%, la 261.450 de unitati, anunta money.ro.

Comentarii Facebook