Atentie! E. On pleaca din Bulgaria. Urmeaza Romania?

Compania germana E.On, una dintre cele mai mari din Europa a decis sa plece din Bulgaria. Potrivit money.ro, decizia a fost luata din cauza climatului ostil.  

 

Germanii au decis sa vanda E.On Bulgaria companiei Energo Pro, din Cehia, cu o valoare de 133 de milioane de euro.

 

E.On, a anuntat ca va vinde la nivel global active de 15 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2013. Pe de alta parte, E.On se va concentra pe piata ruseasca.

Potrivit presei bulgare, analistii sustin ca E.On a decis sa paraseasca tara vecina si din cauza mediului de afaceri ostil. Mai exact, piata de electricitate din Bulgaria este suprareglementa, iar companiile energetice sunt tinta atacurilor politice.

E.On, CEZ si EVN au fost amendate recent de autoriarile bulgare, care le-au acuzat de ilegalitati in formarea preturilor la energie electrica.

Potrivit money.ro, in urma cu cateva saptamani a aparut si in Romania informatia potrivit careia grupul german ar intentiona sa paraseasca tara. Cei de la E.On Romania au negat, insa. Pe de alta parte, E.On Romania a anuntat in multe randuri ca inregistreaza pierderi pentru ca autoritatile de reglementare nu recunosc in pret toate costurile, in special pe cele legate de achizitia gazelor din Federatia Rusa.

 

 

Comentarii Facebook