Consiliul Judetean Cluj vrea sa preia un tronson al autostrazii Transilvania si sa continue lucrarile

Consiliul Judetean Cluj intentioneaza sa contracteze un credit sau sa realizeze un parteneriat public-privat pentru continuarea lucrarilor la autostrada.

 

Conducerea Consiliului Judetean Cluj va solicita conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale si companiei Bechtel constituirea unui grup de lucru, care sa analizeze posibilitatile de continuare a lucrarilor.

 

"As dori sa preluam in administrare acest tronson, in vederea finantarii, totale sau partiale, a executiei. O echipa de experti ai Consiliului Judetean cauta in acest moment solutii de finantare, una dintre variante fiind apelarea la un credit furnizor. Nu exclud, totodata, posibilitatea realizarii unui parteneriat public-privat", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj. El a precizat ca va discuta cu reprezentantii consiliilor judetene din Transilvania si va cere sprijin pentru acest proiect.

 

Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj considera ca prin finalizarea lucrarilor la tronsonul cuprins intre Gilau si Nadasel, in lungime de 10 kilometri, s-ar putea devia o parte a traficului greu din Cluj. "Acest sector de autostrada, de numai 10 kilometri, este vital pentru preluarea traficului greu dinspre Satu Mare si Salaj spre Bucuresti, si a celui dinspre sud spre limita de nord-vest a tarii si spre vest", a mai spus Tise.

Comentarii Facebook