Continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania depinde de negocierile dintre Bechtel si Ministerul Transporturilor - VIDEO

Premierul Emil Boc a declarat ca Bechtel trebuie sa accepte reducerea costurilor, astfel incat acestea sa se incadreze in standardele nationale.

 

"Raspunsul se afla in negocierile dintre Ministerul Transporturilor si Bechtel. Un singur lucru trebuie sa se inteleaga doar, ca acest proiect este necesar, este vital pentru Transilvania si il voi sustine cu toate mijloacele posibile. Dar in acelasi timp trebuie sa se inteleaga faptul ca nu se poate face la orice pret pentru ca sunt bani publici. Iar odata ce Romania a adoptat standardele de cost pe ce inseamna kilometru de autostrada, indiferent cine face aceasta autostrada in Romania, trebuie sa respecte aceste standarde nationale in privinta costurilor. Iar aici, Bechtelul trebuie sa cada de acord cu Compania si Ministerul Transporturilor pe ceea ce inseamna preturi, astfel incat lucrarile la autostrada sa continue", a declarat premierul Emil Boc.

 

Emil Boc a declarat ca nu cunostea interntia Consiliului Judetean de a prelua un tronson al autostrazii, Gilau-Nadasel. "Obiectivul Guvernului este ca acest tronson sa fie facut de Guvern, dar orice idee de parteneriat public-privat este binevenita", a mai spus Boc.

 

Vezi si

Emil Boc le cere subcontractorilor neplatiti de Bechtel sa faca presiuni asupra companiei americane - VIDEO

Comentarii Facebook