Cluj: Pandemia de COVID a trezit proprietarii de chirii la realitate. Raportul preț-calitate începe să se observe - FOTO



Prețurile crescute ale chiriilor din Cluj-Napoca nu sunt o noutate nici pentru locuitorii orașului, dar nici pentru noii veniți, deoarece este un subiect dezbătut la nivel național.

Totuși, prețurile acceptabile pentru condiții decente de trai sunt ceva nou pentru chiriași. 

Cluj-Napoca: Chirii decente, la preț rezonabil

După un an de pandemie de coronavirus, timp în care proprietarii de chirii au avut de suferit din pricina lipsei studenților, dar și a clasei muncitoare din Cluj, încep să răsară chirii decente, la prețuri rezonabile. Cel mai probabil, acest lucru se datorează lunilor întregi în care proprietarii nu au avut chiriași și în care au simțit dureros lipsa acelor câteva sute de euro pe care îi primeau pe lună din chirie. Însă, cu toții ne-am dori să credem că acest an i-a făcut pe unii dintre ei să se trezească la realitate și să realizeze că cereau mult prea mult pentru o garsonieră în care ei ofereau prea puțin, profitând de nevoia disperată a oamenilor de a-și găsi cât mai repede o chirie.

Chiriile decente răsar acum precum ghioceii și clipești de câteva ori atunci când vezi prețul, apoi imaginile de prezentare, pe urmă verifici de două ori, ca să te asiguri că acea chirie se află într-adevăr în Cluj-Napoca și nu prin Florești sau Baciu.

Cluj-Napoca: În ce apartamente poți locui cu doar 250 de euro lunar?

Pe grupurile de Facebook unde oamenii își pot promova chiriile, au răsărit de nicăieri câteva garsoniere sau apartamente cu o cameră, care sunt situate în cartierul Mărăști - un cartier destul de costisitor de altfel, fiind un loc foarte accesibil - la doar 250 de euro.

Localizată pe strada Teleorman, din cartierul Mărăști, se află o garsonieră de 27 de metri pătrați, în care dormitorul și bucătăria sunt decomandate. De asemenea, baia arată decent și nu ai dușul deasupra WC-ului, după cum eram obișnuiți să vedem în alte chirii. Bucătăria este spațioasă și, cel mai important, mobilierul nu arată de parcă abia așteaptă să-ți cadă în cap. Apartamentul este mobilat și utilat și „colac peste pupăză”, mai are și posibilitate de parcare în apropierea blocului. 

chirie1.jpg

chirie12.jpg

chirie13.jpg

chirie14.jpg

Un alt apartament cu o cameră, tot în Mărăști, se află pe strada Henri Barbusse. Același preț, aceeași poveste cu parcarea. Mai că-ți vine să te uiți de două ori ca să te asiguri că vezi bine. Dar, da! Este 250 de euro, mobilat cu un aer modern și nu trebuie să stai în pat ca să mănânci. Pe lângă 25 de metri pătrați, apartamentul mai dispune și de un balcon. Așa că nu trebuie să îți faci griji pentru un loc de depozitare al lucrurilor „necesare” pe care le ai pentru că „nu se știe când sunt utile”.

chirie2.jpg

chirie21.jpg

chirie22.jpg

chirie23.jpg

chirie24.jpg

O a treia chirie este poate puțin mai înghesuită, de 21 de metri pătrați, însă compensează prin mobilierul „asortat” care nu-ți oferă impresia că locuiești într-un depozit de mobilă veche, adunat din 10 apartamente diferite. Se află pe strada Cojocnei și, pe lângă faptul că te costă 250 de euro, prețul mai este și negociabil, astfel încât să negociezi puțin faptul că vei fi obligat să asculți sunetul mașinii de spălat în timp ce-și face treaba. Totuși, are și posibilitate de parcare.

Un plus pentru iubitorii de animale este că acest apartament este pet-friendly, așa că nu trebuie să-ți faci griji că nu îți poți duce prietenul blănos cu tine.

chirie3.jpg

chirie31.jpg

chirie32.jpg

chirie33.jpg

chirie34.jpg

Încheiem seria de „minuni” ale Clujului aici, explicând că acesta nu este în niciun caz un articol publicitar. Dar dacă tot râdem de prețurile exagerate și condițiile dezolante, de ce să nu apreciem decența?


Comentarii Facebook