Pensii 2021. Noutatea pe care toţi pensionarii trebuie să o ştie. Schimbare privind cupoanele de pensie


Pensii 2021. Se pregătește o nouă schimbare pentru pensii 2021. Un fost ministru a explicat de ce este necesară și cum îi va afecta pe toți pensionarii din țară. De ce au intrat cupoanele de pensie în vizorul autorităților.

Pensii 2021.Violeta Alexandru a explicat ce se va întâmpla cu cupoanele de pensie

Pensii 2021. Fostul ministrul al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că va depune un amendament la legea pensiilor. Liberala își dorește ca oamenii să poată primi cupoanele de pensie și în format online, ideea născându-se în urma discuțiilor cu mai mulți pensionari care i-au dezvăluit că poștașii nu mai nu mai aduc talonul de pensie celor care primesc banii pe card.

Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc. M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Mai mult, fostul ministru a scris că „ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită”.

Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată. Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru”, a continuat fostul ministru.

Pensii 2021. Cupoanele de pensii trimise în format electronic

Schimbarea pe care o va propune Violeta Alexandru este trimiterea în format electronic a cupoanelor de pensie, pentru cei care doresc, sau chiar accesarea lor din contul individual pe care orice angajat sau pensionar îl poate avea în platforma CNPP.

De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, #sepoate”, a încheiat Violeta Alexandru.

Pensii 2021. Femeia care, la 52 de ani, primește o pensie de 28.000 de lei de la stat

În timp ce majoritatea vârstnicilor din țară se chinuie să supraviețuiască de la o pensie la alta, pentru unii români, statutul de pensionar vine la pachet cu venituri uriașe. Valeriu Nicolae, care a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul României, a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, cine este femeia care încasează, la 52 de ani o pensie de 28.000 de lei de la statul român.

Încasează o pensie care acum, probabil, este cu mult peste 350.000 RON. În 2019 avea o pensie de 286.308 și mai încasa 124.456 RO din altă sinecură de la Autoritatea Aeronautică Civilă, în timp ce era și directoare de cabinet la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară, pe o logică care sfidează orice urmă de bun simț. La 52 de ani doamna Danielescu Dorina face cu mult, mult peste 100.000 de EUR de la stat, cu o pensie de peste 70.000 EUR pe an”, a scris Nicolae.

Nicolae a continuat șirul dezvăluirilor, făcând acuzații grave la adresa fostului procuror, Dorina Danielescu. 


Comentarii Facebook