Miercuri 24 Aprilie

Ce spune Consiliul Județean Cluj despre reclamațiile firmelor din parcul Tetarom 3

 

Consiliul Județenean Cluj a reacționat după ce Prefectul Cluj a dezvăluit că firmele din Parcul Tetarom 3 amenință că pleacă din cauza pentru că problemele lor nu sunt rezolvate.

 

Ca urmare a discuțiilor purtate în spațiul public în aceste zile referitoare la problema accesului dificil în Parcul Industrial TETAROM III din Jucu, din dorința unei corecte informări a publicului, Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări: 

 

Consiliul Județean a întreprins demersuri în vederea rezolvării problemei semnalate în mod repetat, din chiar momentul înființării Parcului Industrial din Jucu, în anul 2007. Fiind vorba însă despre supratraversarea unui drum național și european, respectiv a căii ferate, competența legală revine în mod exclusiv unor companii naționale din subordinea Ministerului Transporturilor, respectiv Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Companiei Naționale C.F.R. Infrastructură.

 

Reamintim în acest context faptul că, deși își dorește acest lucru, Consiliul Județean nu poate, potrivit legii, să realizeze asemenea investiții pe terenuri care nu se află în proprietatea județului ci a statului sau a unor persoane fizice sau juridice private.

 

Consiliul Județean solicită pe această cale Prefectului Județului Cluj să facă lobby și să întreprindă toate demersurile necesare pe lângă Ministerul Transporturilor și Guvern pentru a sprijini acest Parc Industrial de importanță majoră pentru întreaga regiune în vederea asigurării condițiilor optime de funcționare”.

 

Firmele din parcul Tetarom 3 vor să plece. Ce reclamații au cei de la Bosch şi De Longhi

Comentarii Facebook