Câți ucraineni și-au cumpărat locuințe în Cluj, în pofida prețurilor umflate din sectorul imobiliar


România este mai degrabă o țară de tranzit pentru refugiați, lucru confirmat de numărul mic al celor care și-au cumpărat locuințe. Deși prețurile imobiliarelor sunt umflate în Cluj, câțiva refugiați ucraineni s-au încumetat să-și cumpere locuințe în județul din inima Transilvaniei, potrivit datelor transmise de Agenția Națională de Cadastru si Publicitate Imobiliară.

Sub 100 de întăbulări ale dreptului de proprietate în favoarea cetățenilor ucraineni au fost înregistrate oficial, cele mai multe fiind în Brașov, urmat de București și de Constanța. Ținând cont de prețurile supraevaluate, în Cluj au fost achiziționate doar 4 proprietăți, potrivit datelor transmise de Agenția Națională de Cadastru si Publicitate Imobiliară, la solicitarea Hotnews.

top.png

De la începutul războiului din Ucraina, au intrat în România aproape 3,5 milioane de ucraineni, dintre care aproximativ 100.000 s-au stabilit temporar în țara noastră, iar numărul contractelor de muncă ale cetățenilor ucraineni încheiate după 24 februarie 2022 este de 5.787. Marea majoritate a persoanelor care s-au oprit în România sunt femei cu copii de vârstă preșcolară.

Statul are o cheltuială zilnică de peste 350.000 de euro pentru refugiați

În nota de fundamentare care justifică aceste schimbări este citat un raport al Cancelariei premierului privind măsurile de sprijin pe anul 2022 care arată că Statul a plătit anul trecut din fonduri publice pentru acest program peste 106 milioane de euro, reprezentând, astfel, o cheltuială zilnică de peste 352.000 de euro.

Comentarii Facebook