Meseriile plătite cu până la 7.000 de lei pe lună. Instalatorii, electricienii, vopsitorii și tehnicienii, la mare căutare pe piața muncii

Meseriașii sunt la mare căutare pe piața muncii, din cauza lipsei de personal. În ultima perioadă, angajatorii au decis să mărească salariile instalatorilor, electricienilor sau a vopsitorilor.

Digitalizarea rapidă a societății se pare că nu a avut un impact în aceste domenii, deoarece potrivit unei platforme de anunțuri din România, reparațiile de tip service sunt, în continuare, printre cele mai căutate și bine plătite domenii din țară.

Care este meseria plătită cu 7.000 de lei pe lună

Potrivit analiștilor, meseriile de instalator, electrician, vopsitor și tehnician depanator sunt printre cele mai căutate meserii din țară indiferent de zonă sau de perioada anului. Salariile pentru acești meseriași pornesc de la 4.000 de lei și  pot ajunge la 7.000 de lei pe lună.

Din cauza numărului mic de absolvenți de școli profesionale, unde pe vremuri erau specializați zeci de mii de tineri, în prezent, la mare căutare pe piața muncii din România sunt muncitorii calificați pentru domeniul tehnic.

Din păcate, în ultimii ani, asemenea altor domenii, marea majoritate a muncitorilor calificați în domeniul tehnic au plecat în străinătate, unde salariile pleacă de la 1.500 de euro.

De asemenea, pe piața muncii din România au devenit foarte căutați și specialiștii mecanici care primesc un salariu lunar în jur de 3.500-4.000 de lei.

Nici salariile vopsitorilor nu sunt de neglijat. În prezent, angajatorii le oferă unor astfel de meseriași salariul de 5.000 de lei pe lună. Tot 5.000 de lei pe lună primește și un tehnician de diagnoză auto. Asta în timp ce salariul unui instalator poate ajunge la 4.000 de lei pe lună.

Însă, cel mai mare salariu îl câștigă în aceste momente un tehnician depanator. Acesta încasează lunar, pentru serviciile sale, suma de 7.000 de lei.

„Majoritatea recrutorilor se confruntă cu o lipsă de candidaţi atunci când vor să recruteze tehnicieni cu pregătire profesională.

Prin specificul activităţii, candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu sau şcoală profesională.

De asemenea, persoanele interesate trebuie să aibă experienţă şi cunoştinţe tehnice în domeniu, să dea dovadă de seriozitate, profesionalism, bune abilităţi de comunicare şi organizare. Sunt active oferte în ţară şi în străinătate, cu relocare temporară sau permanentă.

Oferta salarială pentru joburile din România este de 500 – 900 euro lună, în funcţie de locaţie şi experienţă”, a explicat Ana Vişian, marketing manager la BestJobs.

Comentarii Facebook