Câteva sfaturi cu privire la amenajarea inteligentă a unui dormitor


În dormitor ne petrecem circa o treime din viață, așa că e de la sine înțeles că ne trebuie cât mai mult confort și o odihnă de calitate pentru a putea fi cât mai eficienți și plini de energie pentru celelalte două treimi ale vieții. Dormitorul este camera la amenajarea căreia ar trebui probabil să acordăm cea mai multă atenție din toată casa. Mobila din dormitor este, așadar, și ea foarte importantă, la fel ca alegerea ei în cel mai corespunzător mod cu putință.

Paturi dormitor – oferte (LINK)


Un somn bun, o odihnă suficientă, sunt catalizatoarele întregii zile pentru fiecare dintre noi, starea noastră de oboseală putând influența multe aspecte ale vieții noastre. Tocmai de aceea, pentru un somn care să ne încarce de energie, trebuie să nu dăm greș atunci când alegem mobila, pentru că nu vorbim doar despre paturi dormitor. Și nu vorbim doar despre mobilă, ci și despre alte aspecte importante ale atmosferei generale din această cameră de odihnă.

1. Spațiul

Când spațiul dormitorului este unul mic, poți păcăli percepția. Șifonierele cu oglinzi incluse pot da senzația de spațialitate mai mare și luminează încăperea. Dacă tavanul dormitorului are o grindă, plasează un dulap sub ea. Astfel, vei avea senzația că spațiul ocupat este mai mic decât în realitate.

Paturi dormitor – oferte (LINK)

Șifonierele încastrate sunt o bună opțiune pentru un dormitor de dimensiuni reduse, dar dacă nu ai această posibilitate, încearcă să folosești dulapuri cu uși glisante care să nu răpească din spațiul și așa redus de câte ori le deschizi.

2. Depozitarea

În dormitor ai multe lucruri de păstrat și depozitat, dincolo de haine, care își găsesc locul în șifonier. De aceea, încearcă să te orientezi către paturi dormitor înalte, cu spații de depozitare dedesubt. Vei fi fericit de alegere când vine vara și trebuie să pui deoparte plapuma groasă de iarnă, care altfel ți-ar ocupa jumătate din dulap. Link oferte paturi dormitor

O comodă și două noptiere, cu multitudinea lor de sertare, sunt alte elemente ale mobilei de dormitor care te vor ajuta să depozitezi o mulțime de lucrușoare de care știi că ai nevoie la îndemână în dormitor, de la încărcătoare la șosete și de la cărți la tablete, printre multe altele.

3. Lumina

Lumina naturală complimentează orice încăpere. Încearcă să nu o obturezi prin plasarea în fața ferestrelor a niciunei piese de mobilă de dormitor. În ceea ce privește luminatul artificial, în dormitor poți folosi lumini de tavan, dar și veioze plasate pe noptiere, pentru maximă eficiență atunci când citești o carte seara.

Comentarii Facebook