Contractul pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda nu va mai fi REZILIAT


Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a renunțat la rezilierea contractului pentru lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, după ce constructorul a promis că va finaliza lucrarea până la finalul anului.

Joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat șantierul. ”S-au luat nişte măsuri care trebuie aduse la cunoştinţa opiniei publice. Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot. (...) Totodată, aici sunt contractele pe care le-a încheiat cu subcontractorii care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare. În şantier o să vedeţi furnicar, mi-au spus că de la 1 iulie vor fi în şantier şi se va mări gradual numărul de utilaje, pentru a se încadra în termen. Este clar că este o provocare şi pentru ei, este o firmă care are un palmares internaţional foarte puternic şi ar fi păcat ca în România să aibă un insucces şi să piardă acest contract”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Lucrările sunt făcute de firma grecească Aktor. La începutul acestui an, stadiul fizic al construcţiei la Lotul 2 au autostrăzii Sebeş-Turda era de 49,01%, iar la sfârşitul lunii ianuarie, grecii de la Aktor au raportat un progres de doar 0,02 puncte procentuale.

 

Comentarii Facebook