Căldură sau factură?! La ce temperatură trebuie să ții aerul condiționat ca să reduci costurile


În zile de caniculă, uneori nici în case nu mai reuşim să ne răcorim. Aparatele de aer condiţionat sunt tot mai căutate, însă scumpirile la energia electrică îi fac pe mulţi să se gândească de două ori înainte să le pornească.

Răcoarea ne costă mai mult în acest an. Achiziționarea şi montarea unui aparat de aer condiţionat au preţuri mai mari faţă de vara trecută. În general, preţurile au crescut cam cu 15% faţă de anul trecut. Totuși, pe o asemenea căldură în ciuda preţurilor, există cerere. În acelaşi timp, oamenii deschid aparatele de aer condiţionat cu porţia, de teama facturilor, scrie Observator. 

Putem să ne folosim de câteva trucuri ca să mai reducem din factură.

Un aparat de aer condiţionat consumă în medie până la 420 de Kwh/h. La prețurile din ziua de azi plafonate, ar însemna un cost de 420 de lei. Temperatura optimă în casă este recomandată între 20 şi 25 de grade, iar dacă noi o modificăm doar cu trei grade, putem să reducem acest cost până la un sfert. Adică 25%, ceea ce ar însemna la un preţ de 420 de lei dintr-o factură, ar însemna foarte mult pentru consumatorul final.” explică Olivian Savin, expert energie. 

Preţul unui aparat de aer condiţionat porneşte de la 1100 de lei, iar costul pentru montare începe de la 500 de lei. 

Comentarii Facebook