Jobul tot mai căutat, unde salariile ajung la 3.000 de euro. Nu este nevoie de diplomă de BAC


Situațiile de criză aduc și oportunități noi. Haosul din aviaţie ar putea însemna veşti bune pentru cei care vor un job nou. Se caută însoţitori de bord, mai ales după ce companiile aeriene au fost forţate să îşi concedieze o bună parte din personal în ultimii doi ani. 

​​Cei care vor un astfel de loc de muncă nu au nici măcar nevoie de diplomă de bacalaureat. În schimb, trebuie să aibă cel puţin 18 ani, 12 clase absolvite şi...buzunare adânci: cursurile de pregătire costă între 1500 şi 2600 de euro, scrie Observator. 

De exemplu, pentru a urma cursurile unei școli de stewardese, doritoarele trebuie să scoată din buzunar uneori și 2600 de euro, pentru un curs de trei săptămâni. Cursurile şcolilor de însoţitori de bord durează între trei şi şapte săptămâni şi costă, în medie, între 1500 şi 2600 de euro. După curs, elevii au de dat un examen iar dacă îl trec pot începe să îşi caute un loc de muncă. 

Cei mai bine plătiţi însoţitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, unde salariile ajung chiar şi la 3000 de euro. La noi în ţară veniturile variază mult în funcţie de compania aeriană, de la câteva sute de euro, la peste 1500. La aceşti bani se adaugă şi orele de zbor şi diurna.

Ultima perioadă nu a fost tocmai bună pentru însoţitorii de zbor. La începutul acestui an, o companie low-cost din România ar fi recrutat mai multe persoane pentru un astfel de loc de muncă. Le-ar fi pregătit apoi aproximativ 4 luni, timp în care ar fi făcut şi zboruri de antrenament, doar ca la final compania să renunţe la întreg procesul, spun cei de la boardingpass.ro. 

Comentarii Facebook