Bosch va sta la Cluj minim 7 ani! Compania va angaja 2000 de muncitori pana in 2015


Compania germana Bosch ar urma sa stea la Cluj minim 7 ani, pana cand finalizeaza cele doua etape ale investitiei, a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise.

Intrebat cat s-a angajat Bosch sa ramana la Cluj, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca: "Prin investitiile pe care le fac, practic cele doua etape se deruleaza pe parcursul a 7 ani. Nnu este o obligatie concreta, dar modul in care s-a derulat si propus aceasta investitie ne duce la 7 ani".

Alin Tise a mai spus ca Bosch va face 2.000 de angajari, in doua etape, urmand sa ajunga la numarul maxim de muncitori numai in 2015.

"Prin contractul pe care il vor incheia cu Ministerul Finantelor, prin care vor primi ajutorul de stat, se vor prevede si obligatiile care cad in sarcina investitorului, in cazul in care pleaca inainte de termenul de amortizare a acestui ajutor de stat pe care il va decide Ministerul Finantelor. In ceea ce priveste angajatii, ei vor trebuie prin contractul colectiv de munca sa prevada obligatii prin care sa isi apere interesul, in cazul in care vor fi concediati inainte de termen.

Numarul de angajati discutat cu ei este de 2.000, in doua etape: o prima etapa care va incepe anul acesta si se va finaliza anul viitor, in 2013, si o a doua etapa, care va incepe anul viitor si se va incheia in 2015. Deci practic sunt etapizate aceste investitii, precum si obligativitatea de a respecta contractul cu noi si de a plati despagubiri sunt etapizate", a mai spus Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj a mai spus ca terenul de la Jucu este concesionat catre Bosch pe o durata de 99 de ani, cu posibilitate de cumparare. "Este posibilitatea de a se cumpara acest teren cand doreste investitorul, dar cu obligativitatea ca in cazul in care vinde acest teren mai departe cu un pret mai mare decat vindem noi, diferenta de pret sa revina Consiliului Judetean Cluj si nu investitorului.

De asemenea, investitorul va fi obligat in cazul in care se decide sa plece la plata unor despagubiri de pana la 2 ani sau varianta de a aduce un alt investitor ca despagubiri pentru Consiliul Judetean Cluj, avand in vedere ca pleaca inainte de termenul stabilit", a mai spus Tise.

Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de miercuri, 15 februarie, contractul privind concesionarea terenului catre Bosch si conditiile in care se face acest lucru.

 

Contractul cu Bosch a fost aprobat de consilierii judeteni! Canta nu a fost de acord ca CJ Cluj sa plateasca iluminatul public 99 de ani

Comentarii Facebook