Miercuri 24 Aprilie

Black Friday revine în 2012 în România. Când e vinerea reducerilor mari

 

Black Friday anunță reduceri mari și în România nu numai în SUA, sărbătoarea fiind importată de retaileri direct din SUA.

 

Black Friday va avea loc în 23 noiembrie, când electronicele, electrocasnicele, dar nu numai, vor fi la prețuri mult mai mici. În 2011, PC Garage, eMAG, Flanco şi alţi retaileri au făcut reduceri între 10 și 80%și au înregistrat vânzări mari.

 

Black Friday marchează deschiderea sezonului de reducere, iar dacă anul trecut a fost un succes, anul acesta va fi senzaţional. Va fi de cinci ori mai spectaculos. Ne aşteptăm la un trafic simultan de 200.000 de oameni, iar pe întreaga zi la trei milioane de persoane . Anul trecut ne-am pregătit la un trafic simultan undeva la 50.000 de oameni şi am avut 100.000 de persoane pe site. Este o provocare pentru noi. E ca şi cum s-ar derula o lună întregă într-o singură zi”, a spus Iulian Stanciu, omul de afaceri care controlează eMAG, Flanco şi Network One Distribution.

 

eMAG a avut în 2011 peste 1,1 milioane de vizitatori pe site şi 90.000 de produse comandate în valoare de 8 milioane de euro. 

 

Este probabil cel mai interesant fenomen de cumpărături petrecut vreodată în România. Viralizarea online a informaţiilor despre promoţii s-a petrecut la o scară greu de imaginat şi fără nici un precendent. Informaţiile noastre din piaţă indică trafic şi vânzări de câteva ori mai mari decât într-o zi obişnuită la toate magazinele online româneşti din toate segmentele de piaţă, indiferent dacă şi-au anunţat sau nu participarea la Black Friday”, scria pe blogul eMAG, anul trecut, Radu Apostolescu, vicepreşedintele companiei.

 

Reţeaua de magazine Flanco a raportat pentru Black Friday 2011 încasări de 30 milioane pentru un număr de 60.000 de clienţi, scrie capital.ro

 

Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, fiind folosită pentru a descrie traficul extrem de dificil creat după Ziua Recunoştinţei.

 

Vinerea Neagra in Romania: Vezi cele mai "tari" reduceri din magazinele online din Romania

Comentarii Facebook