Au inceput lucrarile la pista de 2.100 de metri de la Aeroportul International Cluj


Lucrarile la noua pista de 2.100 de metri de la Aeroportul International Cluj au inceput miercuri, 5 octombrie, anunta conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj.

Forul judetean a emis ordinul de incepere a lucrarilor pentru executia pistei de decolare-aterizare de 2.100 de metri si a suprafetelor de miscare aeroportuare aferente. Emiterea ordinului survine ca urmare a adjudecarii de catre Asocierea SC Napoca SA - SC Icco Systems SRL - SC Geo Arc SRL a licitatiei organizate de CJ Cluj.

Valoarea lucrarilor, conform contractului semnat, este de 32.436.982 euro, fara TVA, iar lucrarile vor fi finalizate in 6 luni. 

"Importanta investitiei este una de necontestat in conditiile in care construirea unei noi piste, capabile sa permita aterizarea aeronavelor de mari dimensiuni, reprezinta o premisa esentiala in procesul de consolidare a statutului de centru regional in domeniul aeroportuar, constituind totodata un punct de pronire pentru alte proiecte ce vizeaza dezvoltarea intregii regiuni", a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Comentarii Facebook