Negocierile sindicate - Nokia, amanate pana la intalnirea cu Sulfina Barbu


Sindicalistii de la Nokia Jucu au amanat a doua runda de negocieri cu sefii Nokia, pentru a avea o discutie joi, 6 octombrie, cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si conducerea AJOFM Cluj.

Valentin Ilcas, seful sindicatului Nokia Metal, a declarat ca ministrul Muncii se va intalni maine si cu reprezentantii Nokia.

"Negocierile dintre sindicatele din fabrica Nokia de la Jucu si reprezentantii companiei, care au inceput luni si ar fi trebuit sa fie reluate miercuri, au fost amanate pentru joi. In cursul diminetii de joi vom avea o intalnire cu ministrul Muncii, Sulfina Barbu, care vine la Cluj, si cu reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj. Stiu ca ministrul Muncii va avea o intalnire, joi, si cu cei de la Nokia, iar apoi vom relua discutiile", a declarat Valentin Ilcas.

Presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, si al sindicatului Liber Nokia, Cristian Copil, ar fi trebuit sa aiba miercuri o intalnire cu reprezentantii companiei finlandeze, pentru a discuta plata si valoarea salariilor compensatorii.

Luni, Valentin Ilcas a declarat, dupa prima runda de discutii, ca nu s-a vorbit nimic despre bani si chiar a adaugat ca in Romania nu se pot cere compensatorii ca in Germania.

In total, de la fabrica Nokia de la Jucu vor fi concediati 2.200 de oameni, urmand ca unitatea sa fie mutata in fabrici din Asia. Oamenii vor fi angajati pana in 31 martie 2012, urmand ca ultimul salariu sa il incaseze in 10 aprilie.

 

Vezi si...

Intalnire Nokia - sindicate: "Cum sa cerem compensatorii ca in Germania! Traim in Romania" VIDEO

Comentarii Facebook