Aprecierea francului elvețian creează probleme Băncii Transilvania

 

Aprecierea francului elvețian creează probleme Băncii Transilvania și BCR, acțiunile celor două instituții bancare scăzând cu câteva procente pe bursă.

 

BNR a cotat azi francul elveţian la 4,32 lei cu 15% mai mult decât în şedinţa de miercuri. Pe acest fond, acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 3,4% în cursul zilei de joi, pe bursă. Banca Transilvania a semnat preluarea Volksbank România, una dintre băncile cu cele mai mari portofolii de credite în franci, conform ZF.ro.

 

În noiembrie 2014 au apărut informaţii în piaţă ca Volksbank ar fi pregătit o ofertă pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, care prevede conversia acestora în lei sau euro cu un discount de 25% din soldul rămas de achitat, potrivit unor surse din piaţă.

 

Volksbank avea în 2010 credite în franci elveţieni de echivalentul a 1,3 miliarde de euro, potrivit ultimelor date disponibile.

 

De asemenea, acţiunile băncii austriece Erste Group Bank (EBS), care controlează BCR, cea mai mare bancă din România, au scăzut cu 4,4%.

Comentarii Facebook