Apahida a scumpit biletele pe mijloacele de transport în comun: ”Revoluția fiscală” a dus la scumpire

 

Consiliul Local Apahida a fost nevoit să aprobe majorarea de preț a tarifelor practicate pe mijloacele de transport în comun din comună, pentru că altfel Compania de Transport Public Cluj ar fi suspendat cursele. 

 

Urmare a proastei guvernari PSD-ALDE, cu a lor "revolutie fiscala", care a dus la scumpirea exagerata a motorinei, devalorizarea leului in raport cu euro, etc, ceea ce era de asteptat s-a intamplat, si anume, marirea tarifelor la transportul in comun, incepand cu data de 1 octombrie. Azi am votat, impreuna cu restul colegilor din consiliul local Apahida, mai putin unul, marirea tarifelor, efectiv neavand alta varianta, marire propusa de ratuc.. Daca nu se vota majorarea, preferand in schimb un populism ieftin, care poate pride la unii naivi, ratucul isi retragea serviciile de transport din comuna noastra. Cluj-Napoca a marit tarifele, la fel si restul comunelor din zona metropolitana. Este prima majorare din 2014. Repet, din pacate, dupa o analiza serioasa, nu exista alta varianta.

 

La sedinta a participat directorul general ratuc, Liviu Neag, insotit de alti 2 directori din subordine. S-au purtat negocieri, in unele locuri preturile scazand usor. De asemenea, dl Neag ne-a promis ca va introduce autobuze noi si in Apahida, imediat ce vor sosi si ca va incerca actiuni cu jandarmii impotriva cetatenilor de etnie, problematicii din Sannicoara. A mai spus dl Neag ca o sa incerce sa mentina neschimbate tarifele macar 3-4 ani, daca nu intervin alte schimbari majore dpdv economic. I s-a mai cerut dlui Neag suplimentarea autobuzelor in orele de varf, datorita supraaglomerarii, urmand ca Primaria sa emita o cerere in acest sens.

 

Tarife noi pe Apahida: bilet simplu 6 lei, bilet cu o linie de oras 7 lei, abonament cu linie de oras 140 lei”, a explicat consilierul local Radu Păcurar.

Comentarii Facebook