Marti 26 Mai

Angajații de la Aeroportul Cluj protestează. Va urma GREVĂ și blocarea activității. Aeroportul e fără buget


Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj organizează a doua zi de proteste în fața Prefecturii Cluj. Sindicatul anunță că a transmis o serie de revendicări, atât Conducerii Aeroportului, cât și Consiliului de Administrație al Aeroportului la care Consiliului de Administrație nu a catadicsit să răspundă.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62 / 2011 a dialogului social, membrii sindicatului au decis cu majoritate de voturi declanșarea conflictului colectiv de muncă în vederea soluționării revendicărilor formulate.

Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanță pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaților, acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administrație cu reprezentanții sindicatului și altele.

Întrucât Consiliul de Administrație nu a aprobat, prin hotărâre de CA, Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019, nu s-a putut finaliza negocierea privind revendicările solicitate.

Poate unii vor spune “Ei, mare lucru!”…Cu toată simpatia, îndrăznim să îi contrazicem, deoarece, ca mulți angajați ai altor enități din domeniul aviației civile, în vederea alinierii cu aceștia în ceea ce privește salarizarea, nouă ne este respins acest drept prin lipsa aprobării bugetului mai sus menționat, majorarea salariilor angajaților fiind o discuție care...nici măcar discuție nu mai este. Ba mai mult, membrii sindicatului au fost tratați cu lipsă totală de considerație din partea noilor membri ai CA-ului, aceștia nedorind nici macar să-i vadă, d-apoi să-i asculte!

Totodată, această acțiune cu caracter subterfugiu, prin care bugetul din speță nu a fost aprobat, nu face decât să concretizeze încă o dată acțiunile subversive îndreptate asupra activității și dezvoltării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.

Cu toate acestea, ne permitem să credem că România este încă un stat de drept și că libera exprimare este încă garantată. De aceea, Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj își exercită libertatea de a declanșa conflictul colectiv de muncă”, precizează președintele sindicatului, Gabriel Ene.


Comentarii Facebook