Aeroportul Cluj va finanța din fonduri proprii extinderea pistei. De ce este VITALĂ? - VIDEO

 

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a precizat că Aeroportul are profit și că poate finanța extinderea pistei. Cu toate acestea, autoritățile locale și centrale trebuie să termine devierea Someșului. 

 

Anul 2017 a fost cel mai bun an din istoria Aeroportului Cluj. Am avut în plus peste 800.000 de pasageri și am încheiat anul cu 2.690.000 de pasageri, adică aproape 50% creștere. Avem o creștere importantă la numărul tonelor de marfă transportată și la numărul de destinații. Este o competiție foarte mare, iar pentru a ne menține avantajul competitiv este esențial în acest an să punem în aplicare planul pentru 7 milioane de pasageri. Este esențial pentru Aeroport să extindem pista, care se poate face doar după devierea râului Someș. 

 

Devierea acum este începută și o să solicităm să continue cu sprijinul autorităților locale și naționale. Aceasta este prima prioritate a Aeroportului Internațional Cluj. Consiliul Județean Cluj asigură un sprijin foarte mare prin exproprierea terenurilor necesare. Noi, Aeroportul, putem din venituri proprii să extindem pista, cu atât mai mult cu cât multe companii low cost vor avea avioane Airbus 321, care pe actuala pistă pot ateriza doar cu restricții. 

 

A fost un an deosebit și din punct de vedere a profitului și din fonduri proprii vom dezvolta infrastructura și vom finaliza cele trei locuri de parcare a aeronavelor și începem construcția unei căi de rulare paralelă cu pista”, a precizat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.

 

Aeroportul Cluj va finaliza în acest an și va da în folosință două noi porți de îmbarcare, pentru a face față numărului mare de pasageri.

 

În plus, din planul pe viitor, care ar putea duce Aeroportul la 7 milioane de pasageri, este prevăzută construirea unui noi terminal. 

Comentarii Facebook