A fost lansată prima mașină electrică Dacia VIDEO


Grupul Renault a lansat, joi, prima mașină electrică a brandului românesc Dacia, numită Spring. 

Alături de modelul de serie destinat publicului larg, Dacia a prezentat joi şi două versiuni inedite destinate noilor forme de mobilitate: o versiune adaptată serviciilor de car sharing şi o versiune utilitară, denumită Cargo, pentru livrările pe distanţe scurte fără emisii poluante, conform Digi 24. 

Primul automobil 100% electric al mărcii Dacia va fi comercializat la un preţ de 15.000-17.000 de euro.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate începând din primăvara anului 2021. Oferta comercială va cuprinde două nivele de echipare pentru varianta destinată publicului larg iar costul bateriei va fi inclus în prețul de achiziție.

Spring aparține segmentului mini : dimensiunile sale sunt de numai 3,73 m lungime, 1,62 metri lățime (fără retrovizoare) și 1,51 m înălțime.

Modelul dispune, în serie sau opțional, de direcția cu asistență variabilă 100% electrică, închiderea centralizată de la distanță, geamurile electrice, sistem de aer condiționat manual, sistem multimedia, reglaj electric al oglinzilor retrovizoare.

Mașina este propulsată de un motor electric 33 kW (44 CP) și vine cu o baterie de 26,8 kWh. Poate fi încărcată AC până la 6,6 kW sau DC până la 30 kW (opțional). Autonomia este de 225 km WLTP / 295 km WLTP City și ajunge la viteză maximă de 125 km/h.

Comentarii Facebook