Stagii de practică la Banca Transilvania pentru studenții şi masteranzii la facultăţi cu profil economic


Studenții şi masteranzii care urmează facultăţi cu profil economic au oportunitatea de a face practică la Banca Transilvania timp de trei săptămâni, în perioada noiembrie - decembrie a.c., în 7 localităţi din ţară - Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Oradea, Alba Iulia, Târgu Mureș şi Bacău.

Perioada de înscriere în programul Hai la practică cu zâmbete! este 14 - 31 octombrie a.c., interval în care persoanele interesate trebuie să trimită CV-ul pe adresa internship@btrl.ro, cu specificarea denumirii programului şi a localităţii în care doresc să facă practică, dintre cele menţionate.  

Participanţii la stagiul de practică BT vor avea ocazia să înveţe banking prin teorie şi practică de la persoane din echipa Băncii Transilvania din Sediul Central, sucursale şi agenţii. În plus, banca a pregătit pentru studenţi un concurs cu premii a câte 1.000 de lei (brut). 

Hai la practică cu zâmbete! este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară nr. 6, Obiectiv Specific 6.13, Apel “Stagii de practică pentru studenți – Regiuni mai puțin dezvoltate”, Cod MySMIS 131581. Valoarea totală a proiectului este de 4.743.612,90 de lei, iar valoarea cofinanțării UE este de 4.506.429,96 de lei. Programul se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2022, iar în total vor fi 11 localităţi.

Obiectivul general al proiectului este creșterea numărului de studenţi care participă la programe de învățare la locul de muncă pentru a le facilita, după absolvire, integrarea pe piața muncii în domeniile economice cu potențial competitiv, identificate în Strategia Națională pentru Competitivitate și Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, prin parteneriate noi între universități şi angajatori. 

Rezultatele urmărite prin acest program sunt atât calitative, cât şi cantitative: dezvoltarea de noi parteneriate între Banca Transilvania şi universităţi din întreaga ţară, încurajarea participării la stagii de practică a minim 325 de studenți pe parcursul proiectului, respectiv contribuţia la creşterea gradului de corelare și adecvare între cerințele pieței muncii și programa universitară. 

Deoarece continuă inclusiv după implementare şi are efecte pozitive în educaţia şi pregătirea individuală, pe piaţa muncii şi în societate, programul Hai la practică cu zâmbete! contribuie la dezvoltarea durabilă. Organizarea de programe de practică şi internship pentru studenţi face parte din angajamentul băncii pentru creştere responsabilă inclusiv prin investiţii în educaţie şi pregătirea noilor generaţii.

Cu aproape 9.000 de angajaţi, Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari angajatori din România. 


Comentarii Facebook