10 noi stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, la Cluj Arena


Consiliul Județean Cluj a depus un proiect pentru a obține finanțare pentru amplasarea a zece stații de încărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Inițiativa are un impact major și este extrem de importantă deoarece contribuie atât la îmbunătățirea calității aerului și a vieții locuitorilor din municipiu, cât și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Este o continuare firească a investiției pe care am făcut-o la Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii, unde funcționează deja o stație de reîncărcare în parcarea subterană”.

Proiectul prevede instalarea a 10 stații de reîncărcare, crearea a 20 de puncte de reîncărcare și a unui număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei stații va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, și 97 kW, pentru două stații, rezultând un total de 770 kW.

În valoare totală de 2.564.831 lei, cu TVA inclus, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Comentarii Facebook