Elevii defavorizați din România vor primi tichete în valoare de 500 de lei ca sprijin școlar din partea statului


Elevii români defavorizați vor putea primi tichete în valoare de 500 de lei pentru a putea merge în continuare la școală.

Proiectul de ajutor social va demara din luna aprilie și se va adresa unui număr de aproximativ 235.000 de elevi, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Conform OUG nr. 133/2020, acest sprijin se va acorda elevilor care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).

Potrivit Avocatnet.rotichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Aceste tichete sub formă de card se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru achiziționarea de rechizite și haine, fără a putea fi preschimbată în numerar”.

Aproximativ 235.000 de elevi vor beneficia în acest an de sprijin ca să meargă la școală, Potrivit estimărilor recente ale Ministerului Educației.


Comentarii Facebook