Recorduri din lumea virtuală. Vezi care sunt cele mai tari recorduri de pe net


Cum orice lucru care ajunge în ziua de azi pe internet are mari șanse să ajungă și în Cartea Recordurilor, un top al celor mai tari recorduri de pe internet a fost prezentat de cei de la avocatnet.ro

1) Cei mai multi fani pe Twitter: Lady Gaga

Cantareata are nu mai putin de 26.823.122 de "adepti" pe reteaua de socializare, intrecandu-i pe Justin Bieber (pe locul 2), Rhianna sau Britney Spears. In top 10 se afla si presedintele SUA, Barack Obama, insa el are "doar" 17.381.203 "followers".

2) Cel mai vizionat videoclip pe YouTube: Justin Bieber

De data asta, Justin Bieber a intrecut-o pe Lady Gaga, videoclipul piesei "Baby" numarand 755.779.879 de vizionari. Probabil ca numarul creste pe zi ce trece.

3) Cel mai vechi site din lume: Symbolics.com

Symbolics Computer Corporation a facut istorie pe 15 martie 1985, cand a inregistrat primul domeniu din lume: symbolics.com. In acel an, existau 5 website-uri, comparativ cu anul 2012, cand sunt inregistrate peste 190 de milioane.

4) Cea mai lunga denumire a unui website: Llanfairpwllgw-yngyllgogerychwyrndrobwll-Llantysiliogogogoch.com

Tehnic vorbind, numele unui domeniu poate avea pana la 63 de caractere. Exista totusi si domenii care depasesc acest numar, precum cel de mai sus. Surprinzator, denumirea site-ului este, de fapt, cea a unui oras situat in Tara Galilor.

5) Cea mai "inalta" camera web pe pamant este situata pe Muntele Everest

In zilele noastre, e din ce in ce mai greu sa eviti "ochiul" unei camere video. Iata ca nici pe Everest nu mai esti "in siguranta", Comitetul Stiintific din Italia amplasand o camera inclusiv pe munte, la o altitudine de 5.643 metri.

6) Cea mai mare audienta de pe internet: Nunta Regala

Cand Printul William s-a casatorit cu Kate Middleton, pe 29 aprilie 2011, aproape 2,5 miliarde de oameni din intreaga lume au urmarit evenimentul, mai mult de 1,5 milioane dintre ei vizionandu-l live pe internet. Daca luna lor de miere ar fi fost difuzata online, probabil ca s-ar fi distrus internetul.

7) Tara cu cel mai rapid internet: Coreea de Sud

In 2006, mai mult de 96% din utilizatorii de telefonie mobila din Coreea de Sud aveau internet pe mobil. Astazi, utilizatorii se conecteaza cu o viteza de 17.5 Mbps. Oare pe ce loc se afla Romania la acest capitol?   

8) Cele mai multe "like-uri" pe Facebook in 24 de ore: Oreo sau Lil' Wayne?

Totul a inceput ca un truc de promovare a unei prajituri Oreo. Asa ca, in februarie 2011, Oreo anunta ca vrea sa detina recordul pentru cel mai mare numar de "like-uri" primite la un status in doar 24 de ore. Si a reusit, primind premiul pentru cele 114.619 "like-uri" primite la o postare. Dar Lil’ Wayne a auzit noutatea si a reusit, la putin timp dupa reusita inregistrata de Oreo, sa adune aproape 600.000 de like-uri in 24 de ore. In ciuda succesului inregistrat de Lil’ Wayne, in Cartea Recordului a ramas firma Oreo.

Comentarii Facebook