Miercuri 24 Aprilie

Codul BUNELOR MANIERE la ştrand

 

Ştrandurile sunt pline în această perioadă a anului, dar nu toată lumea ştie cum să se poarte în astfel de locuri.

 

Lasa-ţi hainele la vestiar!

 

De obicei, la ștrand fiecare persoană primește o cheie de la un vestiar unde își schimbă hainele și le lasă în siguranță, pentru a nu aglomera locul de plajă. La plajă se merge doar cu un prosop, loțiune de protecție solară, ochelari de soare, ceva de citit, scrie Agerpres.

 

Nu vorbi tare la telefon!

 

Dacă aveți telefon mobil, nu veți purta conversații prea lungi și nu veți vorbi tare, pentru că nu este nimeni obligat să asculte fără să vrea problemele personale ale celorlalți. Aceeași regulă se aplică și în cazul celor care au un dispozitiv la care ascultă muzică. E permis să fie folosit doar dacă aveți căști.

 

Câte un şezlong pentru fiecare!

 

La sosire veți ocupa un singur șezlong, nu veți ocupa și șezlonguri și pentru prietenii care urmează să vină. Dacă doriți să stați alături de aceștia, e preferabil să vă întâlniți înainte de a intra la ștrand și abia apoi să alegeți șezlonguri alăturate.

 

Foloseşte cu încredere coşul de gunoi!

 

Dacă mâncați un sandviș, un fruct sau beți apă, suc ori bere, aruncați ambalajul de la mâncare și sticla/doza din care ați băut la coșul de gunoi. În niciun caz nu veți merge la ștrand cu geanta frigorifică plină cu mâncare și băutură și nu veți întinde o masă câmpenească. Ați venit la ștrand, nu la picnic.

 

Fă duş!

 

Înainte de a intra în bazin pentru a înota, treceți pe la dușuri, nu intrați în bazin transpirați sau cu loțiunea de plajă pe corp. În acest fel se va păstra cât mai curată apa din bazin.

 

Poartă papuci când nu eşti în apă!

 

Când mergeți în bazin sau la toaletă nu vă lăsați obiectele personale aruncate la întâmplare. Este indicat să purtați papuci când mergeți pe marginea bazinului sau prin incinta ștrandului. Renunțați la papuci doar când intrați în apă. Este mai igienic.

 

Copiii trebuie supravegheaţi!

 

Dacă mergeți la ștrand cu copii, trebuie să-i supravegheați. Ideal este să intre în bazinul special pentru copii, care de obicei e prevăzut și cu tobogan și e mai distractiv pentru ei. Dacă sunt mai mari și au învățat să înoate îi puteți lua în bazinul pentru adulți, dar nu-i veți lăsa singuri.

 

Nu confunda bazinul cu toaleta!

 

La orice ștrand există toalete și este obligatoriu să le folosiți. Nu permiteți nici copiilor să confunde bazinul cu toaleta, iar dacă este vorba despre copii foarte mici, le veți pune un scutec de unică folosință înainte de a-i duce în apă, scrie realitatea.net.

Comentarii Facebook