Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber la Cluj-Napoca, în 6 - 8 septembrie

 

Clujenii sunt așteptați la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment care va avea loc în perioada 6 - 8 septembrie, fiind prezenți concurenţi din peste 18 ţări.

 

Evenimentul din acest an va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, unde echipele de bucătari din România, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia și Herțegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria și Croația se vor întrece în arta gătitului pentru Cupa Polus.

 

Competiția va fi împărțită pe mai multe etape și clase de concurs, după cum urmează:

 

-CLASA Cooking Live - Bucătărie Caldă - secţiunea profesionişti

CATEGORIA A (sâmbătă) – Preparate etnice - 45 minute

CATEGORIA B (sâmbătă) – Preparate din pui - 45 minute

CATEGORIA C (duminică) – Preparate din porc - 45 minute

CATEGORIA D (duminică) – Preparate din peşte - 45 minute

 

-CLASA PREZENTARE ARTISTICĂ - Cold Dish- secţiune ce este adresată atât profesioniştilor cât şi amatorilor, unde fiecare concurent sau echipă poate participa la una sau mai multe categorii.

 

CATEGORIA A (sâmbătă) – Platou Rece

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Starters

CATEGORIA B (sâmbătă) – Desert

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Desert Festiv

CATEGORIA C (duminică) – Patiserie

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Preparate pentru Coffee Break

CATEGORIA D (duminică) – Peşte

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Preparate din peşte

 

CATEGORIA E (duminică) – Carving, sculptură în fructe și legume- prezentare

- tematică: Fiinţa umană şi universul

CLASA COOKING SHOW – Masters of Flames


În cadrul competiţiei fiecare concurent va primi un stand 3m x 3m, masă de lucru, ceaun, arzător, butelie cu gaz lichefiat. Concurentul poate participa individual sau în echipă formată din maxim 3 persoane.

 

CATEGORIA A (sâmbătă), Ciorbe

- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu

CATEGORIA B (duminică), Fel de bază

- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu

 

Ediția de anul acesta aduce și o nouă secțiune - Campionatul Naţional de Pizza și demonstrații de pizza freestyle.

 

Campionatul de pizza se va desfășura după următorul program:

 

-Sâmbătă 7 septembrie 2013 – se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu Pizza Chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.

 

-Duminică 8 septembrie 2013 – se va desfăşura competiţia începând cu orele 12,00. În seara zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orele 21,00).

 

În plus, publicul spectator va avea parte de o surpriză din partea organizatorilor, toți cei prezenți la eveniment vor fi invitați să intre gratuit în jocul Gastro Poker, unde vor putea câștiga numeroase premii dacă vor trece de probele propuse de echipele de bucătari.

 

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VII-a se va desfășura în parcarea centrului comercial, Polius în perioada 6 - 8 septembrie 2013.

 

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 6 septembrie, începând cu ora 18.00, iar activitățile din zilele de 7 și 8 septembrie vor începe de la ora 10.00.

Comentarii Facebook