Miercuri 24 Aprilie

6 MITURI despre un somn bun


Fiecare are momente in viata cand somnul nu este "dulce" si incearca diferite metode pentru a ameliora situatia. Potrivit Huffington Post, exista anumite mituri care sunt de ignorat.

1. Mit: Este ok sa adormi in fata televizorului.

Adevarul: Lumina artificiala a televizorului si, mai ales, a ecranului calculatorului, poate suprima productia de melatonina, un hormon care induce somnul, hormon declansat de intuneric. Lumina artificiala afecteaza, de asemenea, ritmul circardian, un ciclu biologic influenteaza somnul si raspunde la intuneric si la lumina zilei, scrie clickpentrufemei.ro.

2. Mit: Un pahar de vin inainte de culcare te ajuta sa te odihnesti.

Adevarul: Alcoolul este un sedativ si te poate ajuta sa adormi, dar te impiedica sa te odihnesti. Specialistii va sfatuiesc sa evitati consumul alcoolului cu cateva ore inainte de culcare.

3. Mit: Exercitiile facute seara va impiedica sa adormiti

Adevarul: Exercitiile fitness sau jogging-ul cu trei ore inainte de culcare nu va vor impiedica sa adormiti, dar va poate afecta calitatea somnului.

4. Mit: O cana de ceai va ajuta sa adormiti mai repede

Adevarul: Cu toate ca musetelul, lamaia sau floarea pasiunii sunt promovate pentru proprietatile lor de a induce somnul, eficacitatea lor nu a fost dovedita de studiile clinice, conform Academiei Americane de Medicina a Somnului.

5. Mit: Puteti sa recuperati somnul pierdut in weekend-uri

Adevarul: Daca nu dormiti suficient o noapte sau doua, este posibil sa recuperati. Insa, daca numarul noptilor nedormite creste, recuperarea noptilor pierdute va fi mai dificila.

 

Citeste mai multe aici.

Comentarii Facebook